Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Fazantenfilet met consommé van fazant.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 sneden Breydelspek van 1 cm dik
– 4 fazantenfilets
– 1 knolselder
– bieslook
– 2 dl room
– 18 spruiten (of shi-take)
– 3 sneetjes bruin brood (versnijden in smalle reepjes)
– 12 takjes kervel

Consommé:
– 1 fazantenkarkas (+ ev. boutjes)
– 2 uien
– 2 wortelen
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 prei
– 2 stengels witte selder
– tijm/laurier

Klaren van consommé:
– 2 wortelen
– 2 preien
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 2 stengels bleekselder
– 200 gram rundgehakt
– 6 eiwitten
– peper en zout

 

Bereiding:

Consommé: De karkas in stukken hakken en aanstoven in een weinig olijfolie. Er de grof gesneden groenten aan toevoegen en even mee laten kleuren. Er dan de tomatenpuree doorroeren. Bevochtigen met water of gevogeltebouillon. Zeker gedurende één uur laten trekken of langer.
Alle groenten voor het klaren zeer fijn versnijden en mengen met de tomatenpuree, het rundgehakt en de eiwitten. Dan de bouillon zeven en er de bereiding voor klaring aan toevoegen. Al roerend, tegen het kookpunt aan brengen. Gedurende +/- 30 minuten laten trekken. Dan de consommé zeven door een neteldoek.
De knolselder schillen en 3/4 ervan koken in een groentebouillon. De rest in een fijne julienne versnijden en frituren. Kruiden met een weinig zout.
De gekookte knolselder door een fijne zeef duwen en er een zalf van maken samen met de (ingekookte) room.
De spruiten koken in een groentebouillon tot ze krokant gaar zijn.
De sneden Breydelspek aanbakken en versnijden.
De fazantenfilets eveneens aanbakken en versnijden.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Gekarameliseerd witloof met Sint-Jacobsnootjes, bloedworst en een sausje van Brugse Tripel.

Volgend Voorgerecht:
Millefeuille van kalfszwezerik, zuring en schorseneren.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |