Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 Sint-Jacobsnootjes
– 12 stronken witloof
– 1,2 kg boter
– 4 dl visfumet
– 1,5 kg bloedworst
– 120 gram suiker
– 4 flessen Brugse Tripel
– rode bietscheuten
– kervel
– pezo (peper en zout)
Bereiding:
Laat de visfumet met het bier inkoken.
Snijd het witloof in fijne reepjes, bak ze lichtjes aan in wat boter en bestrooi ze met de suiker. Laat enkele minuten karameliseren.
Bak de bloedworst in een hete pan. Laat afkoelen en haal het vel eraf.
Reinig de Sint-Jacobsvruchten en snijd ze in schijfjes. Droog de plakjes en bak ze kort aan in de boter.
Dresseer in een inox ring onderaan het witloof, daarboven de bloedworst en dek het geheel af met de schijfjes Sint-Jacobsvruchten. Klop de saus op met koude klontjes boter en voeg pezo toe.
Overgiet met de saus en garneer met wat rode bietscheuten.