Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Gele zeebaars met maïspuree en een zacht Madrascurrysausje


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1,2 kg zeebaarsfilet op vel
– 3 sjalotten
– 1 appel
– 4 dl kokosmelk
– 2 dl gewone room
– 1 bot waterkers
– 12 mini maïs (jes)
– 2 eidooiers
– 6 aardappelen
– 1 blikje maïs
– kurkuma
– saffraan

 

Bereiding:

Het vel van de zeebaars kruiselings insnijden.
De zeebaars gedurende een 2-tal minuten pocheren in een groentebouillon waaraan de saffraan en de kurkuma wordt toegevoegd. Van het vuur halen en de vis erin laten.
De currysaus maken door de fijn gesnipperde sjalotten aan te stoven in olijfolie. Er nadien de geraspte appel aan toevoegen. Kruiden met het currypoeder en kleuren met de kurkuma. Bevochtigen met de kokosmelk en de room. Gedurende een 30-tal minuten laten inkoken en doorzeven. De aardappelen koken en er een smeuïge puree maken met een weinig olijfolie en de eierdooiers. Tot slot er de maïskorrels ondermengen. De mini maïsjes gaar koken in licht gezouten water met citroensap. Verticaal in twee of in vier verdelen. Tot slot de half gare vis uit het pocheervocht halen en goed afdrogen.
Bakken op de grillpan.

 

Bordschikking:

In het midden van het bord de maïspuree scheppen. Daarop een takje waterkers leggen en daarboven de gegrilde vis. De currysaus er rond gieten. Afwerken met nog een takje rode zuring en een mini maïsje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Puree van erwtjes met spek, gepocheerd ei en gebakken boschampignons

Volgend Voorgerecht:
Sint Jacobsvruchten op tagliatelli van asperges

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |