Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 kg erwtjes
– 700 gram gezouten spek, gesneden in plakjes
– 16 eieren
– 4 dl gevogeltebouillon
– 4 eetlepels gehakte peterselie
– 250 gr boter
– 3 uienringen, gefruit / persoon
– 1 kg mengeling van boschampignons (girolles, cèpes, morieltjes)
– pezo
Bereiding:
Kook de erwten gaar in kokend water. Pureer ze met de staafmixer, kruid met peper en zout en voeg er 200 gr boter aan toe. Bak het spek krokant aan.
Pocheer de eitjes in licht gezouten water met azijn. Schik de erwtenpuree in het midden van de borden in een ringetje, plaats er de gebakken boschampignons op en vervolgens het ei. Leg het spek eromheen.
Laat de gevogeltebouillon half inkoken. Voeg de peterselie toe.
Giet deze saus om de puree heen en leg rondom de gefruite uienringen.