Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Wortelslaatje met makreel en azijncaramel, salsa van rode biet en rode ui


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 600 gram geraspte wortelen
– 3 stengels citroengras
– 6 eetlepels sinaasappelsap
– olijfolie
– 6 eetlepels vers gehakte koriander + handvol blaadjes voor garnituur
– 200 gram rode biet
– 2 rode uien
– 24 makreelfilets

Siroop:
– 300 gram suiker
– 3 dl witte wijn azijn

 

Bereiding:

Doe de suiker in een pan en laat karamelliseren op een matig vuur.
Voeg de azijn toe en laat verder pruttelen tot de karamel is opgelost en de siroop een beetje is ingekookt.
Schrik de wortel sliertjes even kort in kokend water, verfris ze zodat ze beetgaar blijven.
Hak citroengras fijn en meng met het sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout, scheutje wijnazijn en 1 theelepel siroop. Meng de helft van de dressing onder de wortelen samen met de fijngehakte koriander.
Bak de makreel filets in wat olijfolie, kruiden met peper en zout en hou warm
Snij de rode biet en de rode ui in kleine brunoise en meng er de rest van de dressing onder.

 

Bordschikking:

Trek op een bord streepjes met de siroop.
Leg hier op de wortelen en dresseer er de salsa van rode biet rond, leg de gebakken makreelfilets op de wortelen en garneer met een takje koriander.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Kalkoenrolletje opgevuld met groene kruiden en Manchego-kaas op een praline van zuurkool en groene kool

Volgend Voorgerecht:
Puree van erwtjes met spek, gepocheerd ei en gebakken boschampignons

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |