Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1600 gram schelvisfilet op vel
– 800 gram aardappelen
– 1 dl room
– 300 gram kervel
– 300 gram platte peterselie
– 300 gram bieslook
– 300 gram rucola
– 32 groene asperges
– 4 doosjes shiso
– 2 bosjes gewone peterselie
– olijfolie
– limoenolie
– 250 gram roomboter
Bereiding:
De aardappelen schillen en gaarkoken. Er dan een smeuïge puree van maken met de room, olijfolie en enkele druppels limoenolie. De helft van de verse tuinkruiden heel even onderdompelen in lichtjes gezouten kokend water en daarna onmiddellijk afkoelen in ijskoud water. De groene kruiden mixen samen met de olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. De rest van de verse kruiden grondig kuisen en er een mengeling van maken. Lichtjes kruiden en begieten met een weinig olijfolie. Nogmaals goed mengen.
De groene asperges kuisen en krokant gaar koken in licht gezouten water. De gewone peterselie kuisen, ontdoen van de stengels en de peterselieroosjes frituren, bestrooien met zout en warm houden. De schelvis versnijden en aanbakken (eerst met de velkant) in een mengeling van 3/4 roomboter en 1/4 olijfolie. Omdraaien en verder laten garen in een matige oven (+/- 100° C).
Bordschikking:
In een vormpje onderaan wat smeuïge puree storten, daarop ruim wat verse tuinkruiden leggen en daarop de gebakken schelvis. De vis afwerken met de gefruite peterselie.
De groene asperges er naast schikken. Er boven een streepje van de kruidenolie trekken.
Afwerken met de rode shiso.