Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 600 gram geraspte wortelen
– 3 stengels citroengras
– 6 eetlepels sinaasappelsap
– olijfolie
– 6 eetlepels vers gehakte koriander + handvol blaadjes voor garnituur
– 200 gram rode biet
– 2 rode uien
– 24 makreelfilets
Siroop:
– 300 gram suiker
– 3 dl witte wijn azijn
Bereiding:
Doe de suiker in een pan en laat karamelliseren op een matig vuur.
Voeg de azijn toe en laat verder pruttelen tot de karamel is opgelost en de siroop een beetje is ingekookt.
Schrik de wortel sliertjes even kort in kokend water, verfris ze zodat ze beetgaar blijven.
Hak citroengras fijn en meng met het sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout, scheutje wijnazijn en 1 theelepel siroop. Meng de helft van de dressing onder de wortelen samen met de fijngehakte koriander.
Bak de makreel filets in wat olijfolie, kruiden met peper en zout en hou warm
Snij de rode biet en de rode ui in kleine brunoise en meng er de rest van de dressing onder.
Bordschikking:
Trek op een bord streepjes met de siroop.
Leg hier op de wortelen en dresseer er de salsa van rode biet rond, leg de gebakken makreelfilets op de wortelen en garneer met een takje koriander.